A pekándió (Carya illinoinensis) egy Észak-Amerikában honos diófafaj. Őshazája az USA déli részén a Mississippi és mellékfolyói mentén található. Manapság már máshol is termesztik, Ausztráliában, Brazíliában, Kínában, Mexikóban, Izraelben, Peruban vagy Dél-Afrikában, de a világ pekándió termésének java az USA-ból származik.
Magas antioxidáns tartalma mellett a pekándióban találunk még folsavat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, cinket és B-vitamint. E-vitamin tartalmának köszönhetően segíti az LDL (rossz koleszterin) –szint csökkentését, így a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.
Összetevők: pekándió.
A terméket magában fogyasztva vagy müzlik, sütemények, töltelékek készítéséhez ajánljuk.
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
A termék pekándió tartalmaz és földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben 1 adagban (50g):
Energia kJ 2892 kJ 1446 kJ
Energia Kcal 691 Kcal 346 Kcal
Zsír 72 g 36 g
amelyből telített zsírsavak 6,2 g 3,1 g
Szénhidrát 14 g 7,0 g
amelyből cukrok 4,0 g 2,0 g
Rost 9,6 g 4,8 g
Fehérje 9,2 g 4,6 g
Só <0,01 g <0,01 g
A termék kizárólag a nátrium természetes jelenléte miatt tartalmaz sót.