Hozzávalók 2 fő részére:
- 100 g hántolt köles
- 300 ml ALPRO mandulaital
- 2 db közepes méretű alma (250 g)
- 2 evőkanál cukor (40 g)
- 2 csapott teáskanál őrölt fahéj (3 g)
Elkészítés:
- A kölest hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd a mandulaitallal együtt egy lábasba öntjük.
- Mikor forr, levesszük a lángot és fedő alatt addig pároljuk, míg az összes folyadékot felszívja. Néha meg-megkevergetjük.
- Ha besűrűsödött, lehúzzuk a tűzhelyről és lefedve hagyjuk hűlni.
- Közben elkészítjük az almás feltétet: Az almát felkockázzuk és egy teflon (száraz) serpenyőben közepes lángon pirítani kezdjük.
- Ha már engedett egy kis levet, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral és rázogatjuk, hogy a gyorsan karamellizálódó cukor minél több helyen érje az almakockákat.
- A még meleg / langyos kölest kis tálakba kanalazzuk és a fahéjas-almás feltéttel tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom egy adagban
Energia | 1210,4 kJ / 302,6 kcal |
Fehérje | 5,7 g |
Zsír | 2,6 g |
ebből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 64,1g |
amelyből cukrok | 27,9g |
Rost | 6,0 g |
A köles fahéjas-almás feltéttel laktózmentes receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte
Forrás: aktozerzekeny.hu