Egészséges banános-étcsokis zabkeksz

Hozzávalók

  • 2 közepes db banán
  • 2 db tojás
  • 2 bögre zabpehely (nagy és/vagy apró szemű)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 100 g étcsokoládé (apróra vágott/tört)

Elkészítés

  1. Egy villa segítségével pépesítsük a banánokat, majd üssük hozzá a két tojást, és keverjük el jól. Az étcsoki kivételével keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd hagyjuk az egészet egy kicsit a hűtőben állni (kb. 10 perc).
  2. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra (alul-felül sütés).
  3. Miután a hűtőben pihent egy kicsit a massza, keverjük hozzá az étcsokoládét is, és formázzunk golflabdányi méretű golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha megvan, a tenyerünk segítségével lapítsuk le őket egy kicsit.
  4. Süssük kb. 15 percig (alsó-felső sütés), és már kész is.

forrás: nosalty.hu

Naturmind gluténmentes zabpehely 500 g

Torras cukormentes étcsokoládé több ízben 75 g